ΝΕΑ-NEWS

17 Απριλίου 2012 — «Του Πανού η στέρνα» στα ιστορικά Ψαχνά Ευβοίας, όπου εκτελέστηκε ο καπετάν Κώτσος Δημητρίου (Αρβανίτης).

  <<=== ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΑΝ ΔΕΝ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΡΗΓΟΡΑ
=== ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΚΟΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΟ  ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΗ ΓΟΒΙΟΥ ( 28-3-1822) ΕΔΩ,  ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟ ΄50  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΠΑΝΙΟ.
=== ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΓΕΜΙΖΕΙ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΕΙΤΟΝΕΣ  ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ «ΙΕΡΟ» ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ.
=== ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ :  ΝΙΚΗ  Ν.  ΚΑΛΠΑΚΙΔΟΥ     και   ΓΙΑΝΝΑ  Γ.  ΔΟΥΔΑΛΗ
=== Αναρτήθηκε από ΒΑΣΙΛΙΚΗ

  === ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
=== Μικρός σαν ήμουν, άκουγα διάφορες ιστορίες για την επανάσταση στην Εύβοια, σαν παραμύθια. Άλλοτε από τον πατέρα μου, άλλοτε απ’ τη μάνα μου, αν και ήσαν λιγομίλητοι σ’ αυτά. Το ίδιο γινόταν κι’ όταν ανεβαίναμε στις Στρόπωνες, άκουγα διηγήσεις από τον μπάρμπα μου τον Νικολό τον Κολοκούρη, που είχε παντρευτεί την Παναγιού, την αδελφή του πατέρα μου.
Δυστυχώς ο πατέρας μου πέθανε νωρίς, όταν ήμουν 11 χρονών και κάτι, κι’ από τότε άρχισαν δύσκολα χρόνια επιβίωσης για την οικογένεια.
=== Μερικά χρόνια μετά, όταν ήμουν σε ηλικία περίπου 14 χρονών, ο αδελφός μου ο Γιάννης, έφερε ένα μικρό βιβλιαράκι που μέσα έγραφε για τον καπετάν Αγγελή Γοβιό και τον καπετάν Κώτσο, τον αδελφό του Γιαννάκη και τα κατορθώματά τους, μαζί με πολλούς άλλους ήρωες, στην Ευβοϊκή Επανάσταση του 1821. Ήταν ενός ξάδελφου το βιβλιαράκι, Γιάννης λεγόταν κι’ εκείνος Χαλικόπουλος. Μου το έδειξε με υπερηφάνεια και μου ζωντάνεψε τα «παραμύθια» που άκουγα σαν ήμουν 4-6 χρονών.
=== Χρειάστηκε να περάσουν πολλά και δύσκολα χρόνια, για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Στη πραγματικότητα λιγομίλητος κι’ εγώ, δεν είχα πει πολλά πράγματα στα παιδιά μου, αλλά αυτά ακούγοντας από εμένα αυτά τα ελάχιστα, έκαναν δικές τους έρευνες για να μάθουν περισσότερα. Ήταν ευχάριστη έκπληξη όταν τους κατάλαβα. Για να καταλάβετε, τη μια (αρνητική) ανεπίσημη εκδοχή, για τον τρόπο θανάτου του Κώτσου Δημητρίου και του Αγγελή Γοβιού, την είπα στον μικρότερο από τα παιδιά μου πριν λίγο καιρό και ενώ είναι 25 χρονών, γιατί οι στοίχοι που μιλούν γι’ αυτό, μπορεί να γράφτηκαν υποθετικά «εν βρασμώ ψυχής» λόγω προγενέστερου αρνητικού ιστορικού.
=== Πριν ένα περίπου χρόνο έμαθα από το ιστολόγιο της κυρίας Βασιλικής Μπισμπικοπούλου για τα δημοτικά τραγούδια που υμνούν τον Αγγελή και τον Κώτσο και τώρα, από την ίδια κυρία Βασιλική Μπισμπικοπούλου, μαθαίνω ότι υπάρχει ακόμα «του Πανού η στέρνα» όπου άφησε τη τελευταία του πνοή και αποκεφαλίστηκε ο καπετάν Κώτσος Δημητρίου (Αρβανίτης), αδελφός του καπετάν Γιαννάκη Δημητρίου (Αρβανίτη) από τον οποίο κατάγομαι. Πριν μια βδομάδα μου έγραψε η κα Βασιλική, ότι το Σαββατοκύριακο πιθανόν να έχει φωτογραφίες και υπέθεσα, ότι θα ήσαν από καμιά εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στα Ψαχνά. Όταν χθες το απόγευμα έλαβα τις φωτογραφίες, με έκανε να κλάψω.
=== «Του Πανού η στέρνα» υπάρχει ακόμα και δυο φίλες της Ψαχνιώτισσες, έμαθαν ή ήξεραν το μέρος που υπήρχε και πήγαν και το φωτογράφησαν. Δεν μπορούν να φανταστούν πόση συγκίνηση μου χάρισαν. Κοιτάζω και δακρύζω. Κάπου εκεί κοντά, πρέπει να υπάρχει και το ρέμα, που άφησε τη τελευταία του πνοή ο οπλαρχηγός Αγγελής Γοβιός.

 
               Μην είδατε στα δυο βουνά, τους δυο Καπεταναίους
            Τον Κότσο και τον Αγγελή τα δυο αυτά  Λεοντάρια
                Εχθές, προχθές τους είδαμε με λίγα παλικάρια,
                Εις στην   Καστέλα ρίχτηκαν στον κάμπο σαν θηρία
                Και εξολόθρευσαν   τους εχθρούς.
                   ………………………………..
                Τρις περδικούλες κάθονταν στα δυο βουνά στη ράχη
                Η μια κοιτά τον Εύριπο, η άλλη το Βρυσάκι  
                Η Τρίτη η μικρότερη μοιργιολογάει  και λέει
                Μας σκότωσαν τον Αγγελή το άξιο παλικάρι
            Μας σκότωσαν τον Κότσο μας εις στου Πανού την στέρνα….
Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου και ευγνωμονώ, τις ΚΥΡΙΕΣ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΙΣΜΠΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΗ  Ν. ΚΑΛΠΑΚΙΔΟΥ και ΓΙΑΝΝΑ Γ. ΔΟΥΔΑΛΗ
Αναρτήθηκε από Μπαρμπανίκο Αρβανίτη

===================

12 Απριλίου 2012 — Περί του τουρκαλβανού Adriano Xhafaj – Διεκδικεί τη κυριότητα, του Ελληνικού πίνακα ζωγραφικής «Βρυσάκι Καραούλι» και ένα από τα εξώφυλλα του ιστορικού βιβλίου…. «Ελληνική Νομαρχία»

 === Για όσους δεν γνωρίζουν τον Αλβανό πράκτορα Adriano Xhafaj
=== Εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια, μας κουβαλήθηκε στο Ελληνικό διαδίκτυο, ο Αλβανός πράκτορας Adriano Xhafaj, ο οποίος έμπαινε σε ιστοσελίδες και blogs Ελλήνων που δήλωναν την υπερηφάνεια τους για Αρβανίτικη καταγωγή, για να ψαρέψει σε θολά νερά.
  === Η μεθοδολογία του πρωτόγονα απλοϊκή, ώστε να σχηματίζει την εικόνα του καλοκάγαθου και προσιτού και φιλικού ατόμου. Πάντα ξεκίναγε με τη θεωρία που δεν τη πιστεύει με τίποτα, πως τάχα Έλληνες και Αλβανοί είμαστε αδέλφια με κοινή καταγωγή, αλλά αυτοί, (οι Αλβανοί) έχουν τα πρωτεία, γιατί ανέκαθεν (ισχυρίζονται) προϋπήρχαν των Ελληνικών φύλλων. Αφού αποκτούσε οικειότητα, άρχιζε τον προσηλυτισμό, πιάνοντας μεμονωμένες λέξεις, έφτιαχνε ολόκληρη θεωρία παναλβανισμού.  Νομίζει σαν δυνατό του στοιχείο την Αρβανίτικη διάλεκτο ανάγκης, που συμπεριλαμβάνει έστω με παραφθορά, πολλές Αλβανικές λέξεις, ερμηνεύοντας τις ρίζες των λέξεων, όπως τον βολεύει.

 === Δεν θα αποτελούσα εξαίρεση. Στο blog μου http://avragioz.blogspot.com/, με αφορμή άρθρο μου για την Αρβανίτικη καταγωγή μου, άρχισε επισκέψεις μετά σχολίων, για τα οποία το έμπειρο μάτι του Μπαρμπανίκου ΑΡΒΑΝΙΤΗ  αμέσως κατάλαβε που το πήγαινε ο Τουρκαλβανός. Του έδωσα τότε 2-3 προειδοποιήσεις και αφού δεν έπαιρνε δρόμο, τότε τον περιποιήθηκα δεόντως, τόσο ιδιαιτέρως, όσο και με δημόσιο κράξιμο, τόσο, που δεν τόλμησε να με ενοχλήσει ξανά.

 === Σημειωτέον, ο Αλβανός πράκτορας Adriano Xhafaj, δεν είχε μέχρι πρόσφατα, ούτε δική του ιστοσελίδα – ιστολόγιο, ούτε φανερό προφίλ στα γνωστά δίκτυα, οπότε ένιωθε ότι μπορεί να αλωνίζει. Όμως όλοι οι Έλληνες Αρβανίτες τον έδιωξαν από παντού. Αναγκαστικά πλέον ο πρακτορίσκος, από 12 Οκτωβρίου 2011, δηλαδή μόλις το τελευταίο 6μηνο, άρχισε δικό του ιστολόγιο http://axhafaj2gmailcom-adriano.blogspot.com/, όπου ο παραλίγο…. «αδελφός» βγάζει όλο του το δηλητήριο κατά της Ελλάδας και γράφει για την αλβανοποίηση των πάντων.

Ο Αλβανός πράκτορας Adriano Xhafaj, Διεκδικεί τη κυριότητα, του Ελληνικού ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ πίνακα ζωγραφικής «Βρυσάκι Καραούλι» και ένα από τα εξώφυλλα του ιστορικού βιβλίου…. «Ελληνική Νομαρχία»
Σήμερα ο Adriano Xhafaj, μπήκε στη κύρια ιστοσελίδα μου https://arvanitis.eu/  και με ενόχλησε με τα παρακάτω 3 σχόλια:
1.— Sas parakalo. Exete parabiazi ta atomika dikeomata. I oikona kato deksia einai atomiki mou dikeoma. Prapi na to bgalete, alios anafora sto Google
2.— Αρβανίτες, Images na to diapistosete
3.— I Mpoumpoulina den iksere ellinika. Apo pou eos pou einai ellinida?

Για τη μεγάλη κυρά και ΕΛΛΗΝΙΔΑ, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, υπάρχουν αρκετοί απόγονοι, με σύλλογο, ιστοσελίδα και μουσείο, που μπορούν να απαντήσουν στον τρισάθλιο τουρκαλβανό εισβολέα.

Για την «εικόνα» που λέει ο ακατονόμαστος ότι έχει …ατομικά δικαιώματα, μιλάει για το κάτω δεξιό μέρος σύνθετης εικόνας  πολλών ….εξώφυλλων, του ιστορικού βιβλίου «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ» Ανωνύμου του Έλληνος. Το συγκεκριμένο μέρος της εικόνας που έκανα, είναι εξώφυλλο, της έκδοσης του εκδοτικού οίκου «ΠΕΛΛΑ» ο οποίος (εκδοτικός οίκος) το «δανείστηκε» από τον ιστορικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ πίνακα ζωγραφικής «ΒΡΥΣΑΚΙ – ΚΑΡΑΟΥΛΙ»

Τον έχω πονέσει με το ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΑΡΒΑΝΟ, από το οποίο κατάγονταν οι Ελληναράδες Σουλιώτες και του χάλασα τη συνταγή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.