Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΑΛΒΑΝΩΝ, ΕΩΣ ΤΟ 1450 μ. Χ.

ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΛΙΘΟΞΟΟΥ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΑΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1  — Οι όψιμοι μελετητές του αφανισμού μας, έχουν (λένε) εντοπίσει Οθωμανικά κατάστιχα, δύο εκ των οποίων (καθώς λένε) παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον, ως τα πρώτα που υπήρξαν στον τουρκοκρατούμενο Ελλαδικό χώρο και ειδικότερα στη Πελοπόννησο. Είναι δε αυτά τα «κατάστιχα» φορολογικοί κατάλογοι, στους οποίους καταγράφονταν τα έσοδα, που εισπράτονταν για λογαριασμό κυρίως του Σουλτάνου, αλλά και με πολλά φοροκλεπτικά παιχνίδια από τους εισπράκτορες μπέηδες και πασάδες. Το ένα κατάστιχο βρίσκεται στην Σόφια, στην Εθνική Βιβλιοθήκη «Κύριλλος και Μεθόδιος» με αριθμό 1/14662 και το δεύτερο είναι στο Κρατικό Οθωμανικό Αρχείο στην Κωνσταντινούπολη και είναι καταχωρημένο στα… Κτηματικά Κατάστιχα με αύξοντα αριθμό το 10. Αυτοί οι κατάλογοι είχαν τεράστια κενά, μέχρι 15-20 κενές-λευκές ενδιάμεσες σελίδες!!!

   — Με βάση αυτά τα δύο (2) Οθωμανικά φορολογικά κατάστιχα, το 1977 τρεις (3) Βούλγαροι, οι Петя Асенова (Πέτια Ασένοβα), Руси Стойков (Ρούσι Στόϊκοφ) και Тома Кацори (Τόμας Κατσώρη) έγραψαν μια κατά την άποψή τους μελέτη, την οποία τιτλοφόρησαν στα Βουλγάρικα «Селищни, лични и фамилни имена от северозападен Пелопонес през средата на XV век» και στα Γαλλικά «Prenoms, noms de famille et noms de localite dans le nord-quest du Peloponnese vers la moitie du XV siecle» το οποίον μεθερμηνευόμενον στα Ελληνικά σημαίνει «Πρώτα ονόματα, επώνυμα και ονόματα τοποθεσιών βορειοανατολικά της Πελοποννήσου, κατά τα μέσα του 15ου αιώνα.»

  — «Μελετώντας» αυτά τα φορολογικά κατάστιχα οι πάσης φύσεως Βουλγαρολόγοι, Αλβανολόγοι, Σκοπιανολόγοι και συγχρόνως φανατικοί κατ΄ επάγγελμα… ανθελληνολόγοι, καταπιάνονται εργολαβικά να μας πείσουν, για το πόσο λίγοι μετρηθήκαμε μέσα στα όρια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας (και ιδιαίτερα στην ανέκαθεν πολυπληθέστερη Ελληνική γη της Πελοποννήσου), για να μας συγκρίνουν με τη «πληθώρα» κυρίως Αλβανών, για την ύπαρξη παντού των οποίων, βαπτίζουν βίαια σήμερα όλους εμάς τους Έλληνες Αρβανίτες ως Αλβανούς. Έναν όρο που δεν τον δέχονται ούτε οι Αλβανοί!!! ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ βαπτίζουν και οποιονδήποτε εξελληνισμένον ξένον κάτοικο Πελοποννήσου (Σέρβο, Ιταλό, Τσέχο κλπ) ως Αλβανό, πιστεύοντες ότι κανείς δεν θα ασχοληθεί με τις ρίζες των κλεμμένων ονομάτων.

Τέλη 2005, αρχές 2006, κάποιοι επιτήδιοι Αρκάδες, διοργανώνουν συνέδριο, με τον βαρύγδουπο τίτλο «Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ» όπου μεταξύ των εισηγητών συμμετείχε με δύο (2) εισηγήσεις, ο Τούρκος επίκουρος καθηγητής Ιστορίας Δρ. Λεβέντ Καγιάπιναρ (Levent Kayapınar), τον οποίο οι διαδικτυακοί διοργανωτές προβάλουν ως καθηγητή. Σαφείς ημερομηνίες του «συνεδρίου» που δεν ήταν… συνέδριο (και έκτοτε από το 2006 ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!!!!!!) δεν υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://conference.arcadians.gr/summary.php, πλην του ότι διήρκεσε 6 μήνες (!!!) και οι διοργανωτές κατέγραψαν απολογισμό, τον Ιούνιο του 2006!!!

Τόσο η εν αρχή μνημονευθείσα εργασία των 3 Βουλγάρων, όσο και ο Τούρκος επίκουρος καθηγητής, αναλώνονται υπέρμετρα αλλά και περιέργως ταυτόσημα, για να μας επιδείξουν εκτενέστατη επιστημονική βιβλιογραφία, όπου κυριαρχούν …Έλληνες ιστορικοί συγγραφείς, σε σημείο που να καλύπτουν σε όγκο, το ήμιση της… εργασίας τους. Καλά οι Βούλγαροι, αλλά ο προσκληθείς Τούρκος εισηγητής??? Από όσα μελέτησα με τις ώρες, φαίνεται ότι είναι ένας αδίστακτος αντιγραφέας της δουλειάς των Βουλγάρων συναδέλφων του, κατά 100%…. Αλλά και οι Βούλγαροι??? Δεν έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα, όταν τα πάντα είναι δημοσιευμένα στο ιστορικό διαδίκτυο??? Και αν το αντελήφθησαν, δεν θίγονται??? Πάντως εγώ, χρειάστηκα περίπου 3 ώρες για να καταλάβω τι παίχθηκε εντός και εκτός διαδικτύου και καταλήγω στην υπόνοια, ότι είναι σφόδρα πιθανόν και η εργασία των Βούλγαρων να είναι φωτοκόπια εκ των εργασιών Ελλήνων ιστορικών και ερευνητών που προηγήθησαν, αλλά που την εμφανίζουν κατά τρόπο αντιεπιστημονικά αυθαίρετο με πρόθεση προσβολής ενός ολόκληρου λαού…. Του λαού μας του Ελληνικού. Όλοι δε οι προαναφερθέντες «επιστήμονες» δεν αντιπαραθέτουν τα «ευρήματα» τους με τα αντίστοιχα των ιστορικών πηγών που επικαλούνται, ούτε καν μπαίνουν στον κόπο να μας πουν, τι «νέο» κομίζουν ως «έρευνα» και περιορίζονται σε αόριστη αναφορά δεκάδων πηγών… Για να δείξουν ότι είναι πολυδιαβασμένοι??? Έτσι νομίζετε ότι διενεργείται μια επιστημονική έρευνα??? Στη κάθε νέα (πραγματικά επιστημονική) έρευνα, υποχρεωτικά το κάθε νέο στοιχείο ή συμπέρασμα, πρέπει να μπαίνει στη διαδικασία του… βάσανου, να τοποθετείται δίπλα – δίπλα στα προηγούμενα στοιχεία και συμπεράσματα, ώστε να γίνονται αντιληπτές, οι όποιες νέες μεταβολές – αλλαγές των ιστορικών εν προκειμένω δεδομένων.

Το ιστορικό σφαγείο πάει να ολοκληρωθεί, με τον εργολάβο ανθελληνισμού «παντός καιρού» (Σκοπίων, Αλβανών, Βουλγάρων, Τούρκων) Δημήτρη Λιθοξόου!!! Επικεντρώνομαι κατ΄ αρχήν, στην και ακόμα μία από τις εκατοντάδες ανθελληνικές ιστορικές αθλιότητές του και βλέπουμε για τους αρχικούς ερευνητές του τίποτα.

Μιλάω για απόλυτη ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ των ήδη πειραγμένων στοιχείων των τουρκοβουλγάρων ερευνητών, από τον ενεκδιήγητο Δημήτρη Λιθοξόου, που την εμφανίζει ξεδιάντροπα σε μία εκ των ιστοσελίδων του που χρησιμοποιεί για την κατ΄ επάγγελμα πλαστογράφηση της ιστορίας μας.

ΛΙΘΟΞΟΟΥ Δ -ΠΕΡΙ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 11.– Εν πρώτοις ο επαγγελματίας ανθέλληνας Δημήτρης Χρυσοχόου (ο οποίος έχει το ακραίο βίτσιο να διατηρεί ελληνόηχο ονοματεπώνυμο), αλλοιώνει τον τίτλο της «εργασίας» των ΒουλγαροΤουρκοΣκοπιανών, και από τα Βουλγάρικα «Селищни, лични и фамилни имена от северозападен Пелопонес през средата на XV век»  και  από τα Γαλλικά «Prenoms, noms de famille et noms de localite dans le nord-quest du Peloponnese vers la moitie du XV siecle» το οποίον μεθερμηνευόμενον στα Ελληνικά σημαίνει «Πρώτα ονόματα, επώνυμα και ονόματα τοποθεσιών βορειοανατολικά της Πελοποννήσου, κατά τα μέσα του 15ου αιώνα» το ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ σε «Ονοματεπώνυμα των Αλβανών (Αρβανιτών) της βορειοδυτικής Πελοποννήσου τον 15ο αιώνα [2009]» και μάλιστα εις… διπλούν!!! Αυτό και αν είναι άχτι!!! Συγκρίνατε την πρώτη εικόνα της «εργασίας» των Βούλγαρων, με την εικόνα της ιστοσελίδας του Δημήτρη Λιθοξόου.

2.– Δεύτερον: Δεν σέβεται καμία δεοντολογία, και κατασκευάζει δικό του κατάλογο, λαμβάνοντας μερικές πληροφορίες των Οθωμανικών φορολογικών κατάστιχων, και όχι όπως αυτά περιγράφονται από τους Βούλγαρους Петя Асенова (Πέτια Ασένοβα), Руси Стойков (Ρούσι Στόϊκοφ) και Тома Кацори (Τόμας Κατσώρη) και από τον Τούρκο Levent Kayapınar (Λεβέντ Καγιάπιναρ) και χαρακτηρίζει άπαντες όσους συμπεριέλαβε αυθαίρετα σε αυτόν (Έλληνες, Ιταλούς, Ισπανούς, Τούρκους, Σλαύους, Αλβανούς και οποιονδήποτε έμενε περί το 1450 στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, ως… Αλβανό!!!

ΛΙΘΟΞΟΟΥ Δ -ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 43.– Τρίτον: Εμφανίζει έναν σύγχρονο χάρτη της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, εις τρόπον ώστε να παρασύρει όσους μπορεί, να πιστέψουν ότι βλέπουν παλαιό χάρτη, ενώ είναι νεότευκτος, επί του οποίου γράφτηκαν κάποια τοπωνύμια με λατινικούς χαρακτήρες γραφομηχανής. Παρ΄ όλ΄ αυτά, να δούμε τα Αλβανικά ονόματα χωριών που συμπεριέλαβαν οι ευφάνταστοι στον χάρτι??? ΔΕΙΤΕ, ΙΔΙΑ ΠΡΟΦΟΡΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ: Πάτραι, Μπάλα, Σούλι, Χαλανδρίτσα (τόπος που χάλλασαν τον Ανδρίτσο – και όχι Καλανδρίτσα του Λιθοξόου), Λαγκάδι, Μητόπολις (εδώ παίζει να φαγώθηκε κάποιο ψηφίο), Κάλανος, Μαυρίκι, Φλόκας, Καλάβρυτα, Βάρδας, Ψάρι, Σπάτα, Άγιος Νικόλας, Αβράμιον, Μπάστα, Βάλακας, Πόρτες, Καλέντζιον, Γρέβενον (που κατοικήθηκε μετά το… 1611 !!!), Ανδραβίδα, Σούλι, Ξένες, Δολιανά, Κάτω Βασίλα, Χάβαρη, Κοκλάκι, Σκλάβα, Άγιος Γεώργιος, Ποταμιά, Κώμη, Λίμνη, Αντώνη, Βόναργον, Μάνεση, Λαμπέτη, Σιώπη, Μουζάκι, Ανδριώνοι, Λάντζοι, Λάλας, Φλόκα, Μηλιές, Βλάχοι, Άγιος Ηλίας, Κουμουνέκρα(?), Μεγαλόπολις, Πετροβούνι, Ψάρι, Λεοντάριον. Από αυτά, μόνον τα τοπωνύμια, τα σημειωμένα με κόκκινο, έχουν Αρβανίτικη (και όχι Αλβανική) ή άλλη ρίζα, και αυτό είναι φυσικό και ανάλογο της μέχρι το 1450 σημειωθείσης περιορισμένης μετανάστευσης ΕΛΛΗΝΩΝ Αρβανιτών στην περιοχή. Τα τοπωνύμια Ψάρι και Σούλι, εμφανίζονται σε 2 διαφορετικές περιοχές.
Ας πρόσεχαν. Αυτοί έφτιαξαν τον χάρτη!!!

4.– Τέταρτον: Πέραν του ότι τα επίθετα του υποτιθέμενου πληθυσμού της βορειοδυτικής Πελοποννήσου ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ  στη συντριπτική τους πλειοψηφία, όταν ερευνήσουμε όσαν έχουν ξενίζουσα ρίζα, εύκολα διαπιστώνουμε, ότι πρόκειται για επώνυμα Βλάχων, ή Σέρβων, ή Σλοβάκων ή …Τσέχων!!! των οποίων επιχειρείται αλβανοποίηση, με «επιστημονική» διόρθωση μερικών μικρών ονομάτων προς το αλβανικότερο!!!  Για τα επίθετα των Αρβανιτών δεν το συζητώ: Είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ. Περισσότερο Ελληνικά δεν γίνονται. Επομένως και εδώ, με τη στρεβλή χρήση επιθέτων, έχουμε μια παταγώδη αποτυχία, όλων αυτών (διότι δεν είναι μόνον ο Λιθοξόου) που προσπαθούν κατ΄ επάγγελμα και ανοήτως, να πετύχουν με πλαστά στοιχεία, τον αφελληνισμό του Ελλαδικού χώρου μέχρι και της Πελοποννήσου, από το 1400-1450 μ.Χ. ΔΕΙΤΕ τους πίνακες 2 και 3, ως μεγάλο τμήμα του πίνακα ΛΙΘΟΞΟΟΥ. Στην αριστερή πλευρά έχω τοποθετήσει την αλήθεια που σκοτώνουν συνειδητά:

ΛΙΘΟΞΟΟΥ Δ -ΠΕΡΙ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2ΛΙΘΟΞΟΟΥ Δ -ΠΕΡΙ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 3ΝΑΙ, ο φιλότουρκος, φιλοσκοπιανός, φιλοβούλγαρος και φιλοαλβανός ανθέλληνας Δημήτρης Λιθοξόου, χαρακτηρίζει όλους τους Έλληνες και τους εξελληνισμένους (που ήσαν ένα ποσοστό 7-8% έως το 1450, ως Αλβανούς. Εκτός των επάνω χαρακτηριστικών παραδειγμάτων, μπορώ ενδεικτικά να συμπληρώσω, ότι το Koçiça ή Koči είναι σλάβικη ονομασία που τη συναντάμε από την Σερβία μέχρι την Πολωνία!!! Επίσης το Kuvela (Κουβέλια) είναι Σλάβικο και σημαίνει κρυψώνα. Το όνομα Esteri είναι Ιταλικό και σημαίνει αλλοδαπός.

Αξίζει να σημειώσω, για να καταλάβουμε και να εμπεδώσουμε πρωτίστως εμείς οι Αρβανίτες ΕΛΛΗΝΕΣ την απάτη, ότι χωριό ή κεφαλοχώρι με το όνομα Γρεβενά δεν υπήρξε στη Πελοπόννησο ΠΟΤΕ. Πολύ περισσότερο δεν υπήρξε ποτέ χωρίο Βενέτικο. Βενέτικος υπάρχει μόνο ποταμός στον νομό… Γρεβενών! Για την αλήθεια της έρευνας συμειώνω όμως, ότι προ του 1375 μ.Χ. υπήρξε στην Αχαΐα, μόνον το κάστρο Γρέβενου. Οικισμός δημιουργήθηκε εκεί κοντά, μετά το 1611, από Ασπροποταμίτες Βλάχους της Καλαμπάκας Θεσσαλίας, οι οποίοι είχαν εξεγερθεί το 1611 κατά των Τούρκων και ηττήθησαν. Αυτός ο οικισμός του Γρέβενου (και όχι Γρεβενά) του 1611 (και όχι του 1450 ή νωρίτερα) ονομάζεται σήμερα Σπαρτιά Αχαΐας.

Ο Ατσίχωλος Αρκαδίας προϋπήρχε στη Βυζαντινή Αρκαδία προ του 1300 μ.Χ., στις όχθες του ποταμού Λουσίου, δίπλα από την αρχαία Γόρτυνα, με αδιάκοπη ύπαρξη. Από που κι΄ ως που ορίσθηκε Αλβανοχώρι???

Αυτά με τον Δ. Λιθοξόου. Με τους Τουρκοβούλγαρους καθηγητές θα ασχοληθώ ξεχωριστά. Κουράστηκα, αλλά αξίζει τον κόπο.-

Δημοσιεύθηκε στην ΙΣΤΟΡΙΚΑ και χαρακτηρίσθηκε , , , , , , , , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.