ΠΕΡΙ ORIGINAL ….ΑΡΒΑΝΗΤΗΚΟΙΣ ΑΠΛΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ

ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ  — Χθες και σήμερα, θέλοντας και μη ασχολήθηκα πολύ με την Ελληνική γλώσσα, που σε μας τους Αρβανίτες ανήκει όσο σε κανέναν άλλον, και με την…. original.

  — Καταντά φαρσοκωμωδία. Αλβανοί, κατασκευάζουν εντός της «Ελληνικής Επικράτειας»  κρατικοδίαιτες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) σφραγίδες, με ιστοσελίδες, με διευθύνσεις και τηλέφωνα και διεκδικούν να εμφανίσουν τα σύγχρφονα Αλβανικά τους σαν…. Αρβανίτικα και τους Έλληνες Αρβανίτες, σαν…. Αλβανική μειονότητα!!!! Δεν τους φτάνει αυτό και οι αχόρταγοι ληστές, απόγονοι ληστών, πέφτουν σαν τις ακρίδες σε ιστοσελίδες ατομοκές ή συλλογικές, Ελλήνων Αρβανιτών και τις οικειοποιούνται, και με θράσσος, κάνουν δωρεάν μαθήματα σε Έλληνες σύγχρονων Αλβανικών (που καμία σχέση δεν έχουν με τα Αλβανικά του 1800) που για λόγους προπαγάνδας και υπονόμευσης του Ελληνικού κράτους, τα βαφτίζουν …. Αρβανίτικα.

  — Τα περισσότερα θύματα τους κοιτάζουν αμήχανα και αποβλακωμένα. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν προκύπτουν ακραία συμβάντα, δεν έχουν το θάρρος να τους στείλουν από εκεί που τους ήρθαν.

  — Αυτοί οι θρασύτατοι και απροκάλυπτοι πλέον Αλβανοί πράκτορες, έχουν γεμίσει κατ΄ αρχήν την Αττική, με κασέτες δήθεν δημοτικών αρβανίτικων τραγουδιών, που όμως είναι και τραγουδιούνται στη σύγχρονη Αλβανική γλώσσα, και παράλληλα εισχωρούν και σε σελίδες Αρβανιτών Ελλήνων και τις σαπίζουν.

Εδώ, κυρίως με μπούσουλα το λεξικό του Μπότσαρη και τις μελέτες που έχουν γίνει πάνω σ΄αυτό, αλλά και πλούσιο υλικό από χειρόγραφα αγωνιστών, από γνήσια τραγούδια, από κάλαντα και μοιρολόγια, έχουμε πάρει θέση και αταλάντευτα λέμε:

1.– Η μητρική μας γλώσσα είναι η Ελληνική και η πατρίδα μας είναι μία και μοναδική: Η ΕΛΛΑΔΑ.

2.– Τα «Αρβανίτικα» ήταν ένα γλωσσικό εργαλείο, που άρχισε να διαπλάθεται μετά το 1430, λόγω μεταβολής των κέντρων εξουσίας και για να διευκολύνονται οι διαφυλετικές συνεννοήσεις και το εμπόριο.

3.– Αυτά, τα έως το 1821 «Αρβανίτικα» σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, εμπεριέχουν 40% περίπου Αλβανικές λέξεις, 35% περίπου Ελληνικές λέξεις και το υπόλοιπο, ένα μείγμα από τούρκικα, σλαύικα, λατινικα κλπ. Ήταν ένας είδος τοπικής εσπεράντο.

4.– Ομάδες Αλβανικών ληστοσυμμοριών, οι οποίες είχαν μεταβληθεί σε κυνηγούς κεφαλών και πλιατσικολόγους των Ελληνικών χωριών, ήσαν μεν οπλισμένες, αλλά αριθμητικά δεν ήσαν υπολογίσιμες και τέτοιες, που να μπορούν να προκαλέσουν αλλοίωση των τοπικών Ελληνικών πληθυσμών και των Ελλήνων Αρβανιτών προσφύγων, εθνολογικά και γλωσσικά. Απλά, μετά το 1450, ακολουθούσαν τα καραβάνια Ελλήνων Αρβανιτών προσφύγων και τα παρενοχλούσαν για πλιάτσικο. Στα διαλλείματα, αυτές οι μικρές αλλά ένοπλες ομάδες Αλβανών ληστών, πουλούσααν μαφιόζικη προστασία στους τοπικούς φαιουδάαρχες.

5.– Οι Έλληνες Αρβανίτες, οποτεδήποτε και αν αυτοκυβερνήθηκαν (Άρβανα, Σούλι) έδειξαν στη πράξη, ότι διέφεραν καθόλα στη κοινωνική δομή, στη διοικητική οργάνωση, στη κουλτούτα και ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, από τους Αλβανούς Αρμπερίστες και τα άλλα Αλβανικά φύλλα.

  — Για να καταλάβουμε καλύτερα τη τεράστια διαφορά, της τεχνητής διαλέκτου που ιστορικά ονομάσθηκε «Αρβανίτικη» από τα σύγχρονα Αλβανικά που προπαγανδίζονται ως δήθεν αρβανίτικα, ας δούμε στις δύο εικόνες, δύο κοινότατα παραδείγματα πραγματικά γνήσιων Αρβανίτικων, γνωστών σε όλες τις περιοχές που κατοικούν Έλληνες Αρβανίτικης καταγωγής, τα οποία καταλαβαίνει και ο πλέον αρχάριος, λόγω της αναλογικής ή και καθολικής συμμετοχής Ελληνικών λέξεων και κυρίως ρημάτων.

ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΝΩΜΙΚΟ  — ΜΕΤΕΤΗΣΤΕ ΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΟΥΣ ΑΠΌ ΚΑΛΑΝΤΑ  ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ …ΓΝΩΜΙΚΟ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΔΩΝ ΣΑΣ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ) ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΑΤΕ ΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΣΕΤΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ, ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟΥΣ. ΛΟΓΙΚΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ??? ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ 40% ΣΕ 100% ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΑΚΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΤΥΡΑΝΩΝ??? ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ?????? ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΑΤΥΡΙΚΟΥ ΓΝΩΜΙΚΟΥ:

http://youtu.be/YPPhHmcDlwE

Δημοσιεύθηκε στην ΓΛΩΣΣΑ... και χαρακτηρίσθηκε , , , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.